maanantai 15. helmikuuta 2016

Hei nuori, juuri SINÄ! Vahvista työelämätaitojasi ja yrittäjyysvalmiuksiasi valmennuksillamme. Jyvässeudun 4H-yhdistyksen hankkeet tarjoavat sitä sinulle myös tänä keväänä!

4HLuotsaamo- ja KYTY -hankkeiden nuorten valmennukset starttaavat jälleen hiihtolomaviikon jälkeen.


KYTYn valmennuspolku yhteisyrittäjyyteen toteutetaan ryhmämuotoisena valmennuksena kuutena maanantaina klo 12.30-16 Kansalaistoiminnankeskus Matarassa. Valmennukset ovat avoinna niin työttömille kuin työttömyysuhanalaisille eli esimerkiksi opiskelijoille. Valmennuksista saat valmiuksia työllistää itsesi osuuskuntatoiminnan kautta ja samalla vahvistat työelämävalmiuksiasi. Valmennuksemme tarjoaa sinulle mahdollisuuden kehitellä yritysideaasi eteenpäin. Sinulla ei kuitenkaan tarvitse olla yritysideaa osallistuaksesi valmennuksiimme.

Ensimmäisessä ryhmätapaamisessa 7.3. tutustumme ryhmän kesken, käymme läpi tulevia valmennuksia ja jokaisen osaamista ja mahdollisia yritysideoita sekä tarjoamme osallistujille pienen infopaketin osuuskuntayrittäjyydestä. Varsinaisesti sukellamme osuuskuntayrittäjyyden saloihin seuraavalla kerralla, 14.3., joka poikkeuksellisesti järjestetään JAMK:lla, IT-Dynamolla. Luvassa tuhtia tietoa ja käytännön kokemuksia osuuskuntayrittäjyydestä!

Tämän jälkeen Osaamisesta yritysideaan -valmennuksessa 21.3. tunnistetaan omaa osaamista ja saadaan työkaluja osaamisen jalostamiseksi yritysideaksi. Tähän jatkona huiliviikon jälkeen syvennytään oman osaamisen ja yritysidean markkinointiin 4.4. Luontevasti seuraavalla kerralla 11.4. pääsemme kehittämään vuorovaikutustaitojamme, joka on olennainen osa osaamisen ja yritysidean markkinointiakin. Tältä kerralta reppuun kertyy oivalluksia, vinkkejä ja työkaluja yhteistyön tekemiseen sekä vuorovaikutukseen erilaisten ihmisten kanssa. Päätöskerralla 18.4. kokoamme yhteen kulkemamme valmennuspolun oppeja, suuntaamme katseen jokaisen jatkopolkuun sekä saamme yrittäjävierailijan kertomaan omasta yrityspolustaan.

Valmennuskurssien lisäksi teemme yritys- ja osuuskuntavierailuja, joissa kuulet yrittäjyydestä käytännössä, saat hyviä vinkkejä oman yritysidean eteenpäin viemiseen sekä luonnollisesti kerrytät kontakteja yrittäjiin ja työnantajiin.

KYTYn valmennuksista voi lukea lisää täältä.



LUOTSAAMOn ryhmävalmennukset polkaistaan käyntiin 8.3. ryhmätapaamisen merkeissä. Ryhmätapaamisessa matkaamme Mataran pihasta päiväksi taksilla kohti Hankasalmen Revontulea. Vietämme Revontulessa mukavan ja innostavan tapaamispäivän tutustuen toisimme takkatulen äärellä. Luvassa lisäksi Revontulen yritysesittely, kahvittelua sekä keilausta. Takaisin Mataralla olemme iltapäivällä.

Ryhmävalmennukset jatkuvat keskiviikkona 16.3. ajokortti työelämään –kurssin muodossa. Kurssilla keskitytään työelämän pelisääntöihin sekä asiakaspalvelun tärkeyteen. Lisäksi pureudumme siihen, miten hyvä CV ja hakemus kirjoitetaan. Kurssi toteutetaan Mataralla.

Oman osaamisen tunnistaminen kuuluu osana työnhakua ja mahdollistaa aina paremman erottuvuuden esimerkiksi työhakemuksessa. Työkaluja ja vinkkejä tarjoillaan 22.3. Mataralla kera kahvin ja pikkupurtavan. Vaikka yrittäjyys ei olisikaan Sinulle juuri nyt ajankohtainen asia, saattaa se olla sitä muutaman vuoden päästä.

Luotsaamon yrittäjyyspäivänä 30.3. käymme läpi yrittäjyyttä pintapuolisesti, lähinnä informoiden ja tiedottaen. Lisäksi saamme kuulla laskutuspalveluista ja tutustua yrittäjätarinaan. Saattaa olla, että harjoittelemme yrityksen perustamistakin. Ryhmävalmennusten jälkeen aloitetaankin sitten yksilöohjaus ja työ sen eteen, että juuri SINÄ löytäisit itsellesi mielenkiintoisen työ- tai opiskelupaikan.

LUOTSAAMOn valmennuksista voi lukea lisää täältä.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Anu & Janne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Mistä tykkäsit, mistä et tykännyt? Mitä haluisit lisää, mitä vähemmän?