keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Yrittäjänpäivä 5.9.2018 - Stipendi 4H-yrittäjä Lauri Pulkkiselle

Yrittäjänpäivää juhlistetaan tänä vuonna 5.9.2018 jo 21. kertaa. Jyvässeudun 4H on mukana tukemassa nuorten yrittäjyyttä tarjoamalla mahdollisuuden 4H-yrittäjyyteen, jossa nuori 13-28-vuotias saa tukea yrityksensä perustamiseen.

Yrittäjänpäivää juhlistettiin Jyväskylässä Kasvubuustaajan, Jyväskylän yrittäjien ja Jyvässeudun 4H:n verkostoitumistilaisuudessa 4.9. Tilaisuus tarjosi verkostoitumisen ja kahvittelun lisäksi palkitsemistilaisuuden, jossa ansioitunut 4H-yrittäjä sai Jyväskylän yrittäjien myöntämän stipendin.
Tänä vuonna erikoismaininnan ja 100 € arvoisen yrittäjyysstipendin Jyväskylän Yrittäjiltä sai ansaitusti Lauri Pulkkinen, jonka 4H-yritys Laurin kotiapu on kerännyt runsaasti kiitosta osakseen. Stipendin tuli luovuttamaan Jyväskylän Yrittäjien puheenjohtaja Maarit Venäläinen.


    Jyväskylän Yrittäjien puheenjohtaja Maarit Venäläinen ojensi Lauri Pulkkiselle stipendin yrittäjyydestä.

Laurin kotiapu tekee monenlaisia aputöitä pihatöistä linnunpönttöjen ja ötökkähotellien nikkarointiin. Lauri Pulkkinen perusti yrityksensä vuonna 2016, heti täytettyään 13-vuotta. Hän oli kuullut 4H-yrittämisestä ystäviltään, ja halusi päästä heti kokeilemaan omia siipiään 4H-yrittäjänä. Aluksi Lauri tarjosi lähinnä pihatyöapua naapuruston ihmisille, mutta sai pian naapuriltaan erikoispyynnön linnunpönttöjen valmistamisesta. Linnunpöntöissä Lauri näki potentiaalisen myyntituotteen, jolle onkin ollut kysyntää siitä lähtien. Myöhemmin valikoimaan tulivat myös ötökkähotellit (kuvassa).

Jyvässeudun 4H tukee 13-28-vuotiaiden nuorten yrittäjyyttä 4H-yrityskurssien, yrittäjätapaamisten sekä henkilökohtaisen ohjauksen avulla. Seuraava 4H-yrityskurssi järjestetään Kansalaistoiminnankeskus Mataralla marraskuussa kahtena torstai-iltana 15.11. ja 22.11.2018.

Laurin yrityksen löydät sositteesta
https://www.facebook.com/laurinkotiapu/                                   

4H-yritys on työelämään ja yrittäjyyteen valmistavaa harrastustoimintaa. 4H-yrityksen myynti vuodessa on 50 - 7000 €. Tällä hetkellä 4H-yrityksiä Jyväskylän ja Muuramen alueilla on noin 40. 4H-yritykset tarjoavat monipuolisesti erilaisia tuotteita ja palveluita; tuunattuja vaatteita, käsitöitä, leivonnaisia, lasten- ja lemmikinhoitoa, piha- ja kotiapua, ryhmätoiminnan ohjausta, kauneudenhoitoalan palveluita. Vuonna 2017 Jyvässeudun 4H-yritysten keskimyyntitulo oli 1 367,76 €.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Mistä tykkäsit, mistä et tykännyt? Mitä haluisit lisää, mitä vähemmän?