tiistai 13. marraskuuta 2018

Kiinnostaisiko seikkailu? Lähde 4H- liiton KV- vaihtoon!

4H:ssa pääset lähtemään helposti, edullisesti ja turvallisesti. Vuoden 2019 vaihdot ovat nyt auki. 
Vaihtoon lähteminen vaatii rohkeutta ja heittäytymistä. Itsekin Suomeen kaksi vuotta sitten maailmalta palanneena (10 vuotta poissa olleena) tiedän, että kyseessä ei ole pieni päätös. Vaikka itse en varsinaisesti vaihtoon lähtenyt, ulkomaille lähteminen oli kuitenkin yksi elämäni parhaimpia kokemuksia! Olen vuosien aikana saanut tavata ihmisiä maapallon kaikista kolkista, joiden kanssa ystävyyssuhteet säilyvät läpi elämän. Olen saanut kokea ikimuistoisia asioita, nähdä uskomattomia nähtävyyksiä ja luoda ainutlaatuisia muistoja. Olen tuntenut vuoristoradan verran tunteita, kuullut lähes sata eri kieltä ja puhunut asioista, joita en aikaisemmin voinut kuvitellakaan. Ymmärsin oikeastaan vasta paluun myötä, miten paljon tämä kaikki oli minua muovannut - ja muuttanut. 

Ehkä siksi tartuinkin uudestaan tilaisuuteen, kun harjoitteluni myötä sain syyskuussa osallistua Jyvässeudun 4H:n KV- klubin Erasmus+ - vaihtoon kosovolaisen vastineensa kanssa. Klubilaiset ovat tekemässä vastavierailun Kosovoon elokuussa 2019, ja minäkin olen lähdössä mukaan! 
Ensi viikolla kirjoitan blogiin klubitoiminnasta ja tulevasta vaihdosta - stay tuned!

Miten ja mitä maksaa?

4H:ssa pääset matkaan helposti, edullisesti ja turvallisesti. Eripituisia vaihtoja (min. 3 viikkoa ja max 6 kk) järjestetään mm Euroopan maihin, USA:han, Kanadaan ja Taiwaniin. Alaikärajat vaihtoihin ovat 16 – 19 vuotta riippuen kohdemaasta, vanhin lähtijä voi olla max. 28- vuotias. Vaihdot on tarkoitettu 4H- jäsenille. 

Suurin osa vaihto-ohjelmista starttaavat kesän aikana. Ennen vaihtoon lähtöä kaikille vaihtareille järjestetään valmennus Suomessa (26.-28.4.2019), joten ilman perehdytystä ei matkaan tarvitse lähteä. Valmennuksessa kerrotaan myös opintopisteytetystä todistuksesta, jonka voit saada vaihtoon osallistumisesta.

Kohdemaassa asut isäntäperheessä. Itse olen aina koettanut valita tällaisen vaihtoehdon mikäli se on ollut mahdollista, koska tällä tavalla tutustuu paikalliseen kulttuuriin ja antimiin ihan eri lailla kuin jos olisi turistina vierailemassa. Plussana pääsee aidosti treenaamaan kielitaitoa.  
4H-vaihdoissa maksat itse:
-  matkakulut kohdemaahan ja takaisin
- matkalle tarvittavat vakuutukset
- mahdolliset rokotukset
- henkilökohtaiset kulut, kuten vaikkapa ostokset ja tuliaiset.  
Kuluihin on mahdollista saada avustus 4H-säätiöltä. Suomen 4H-liitto ei peri maksuja yli 18-vuotiaiden vaihto-ohjelmiin liittyen, vaihto-ohjelma on yksi jäseneduista. Kohdemaassa majoitus-, ruokailu- ja matkakuluista huolehtii paikallinen järjestö yhdessä isäntäperheiden kanssa. 

Minne pääsen lähtemään?Hakulomake täytetään samaisella 4H- liiton sivulta, jonne yllä oleva linkki sinut vie. Haku on tosiaan voimassa 30.11.2018 asti. Täytä lomake englanniksi, ja muista liittää mukaan kaksi (2) valokuvaa itsestäsi. 

Jos haluat ennen hakemuksen täyttämistä kysyä lisätietoja vaihtarilta, joka on ollut kiinnostuksesi kohteessa aikaisemmin, laita sähköposti johanna.polkki@4h.fi . Kerro, mistä maasta olet kiinnostunut ja mitä haluaisit tietää. Saat paluupostissa maassa olleen vaihtarin yhteystiedot. Voit myös käydä lukemassa eri vaihtareiden tarinoita


Jos kiinnostuit, älä epäröi! Lähdön ei tarvitse olla lopullinen, eikä kyseleminen ole lupaus lähdöstä. 
Ihan niinkuin matkaa voi jatkaa, sen voi aina myös keskeyttää. 

Lähde avartamaan mieltäsi ja maailmaasi!


"Minä omistan kaiken mitä näen ja mistä pidän. Minä omistan koko maailman" - Nuuskamuikkunen


Linda Lindström
harjoittelija
Jyvässeudun 4H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Mistä tykkäsit, mistä et tykännyt? Mitä haluisit lisää, mitä vähemmän?