tiistai 1. maaliskuuta 2016

Juhlan paikka - 60 vuotta 4H-toimintaa Jyväskylässä

Tässä sitä porskutetaan. Melkein eläkeiässä oleva yhdistyksemme on elämänsä voimissa ja vetreä kuin nuorukainen. Vuosi 2016 on Jyvässeudun 4H-yhdistyksen 60. toimintavuosi ja toimintaa toden totta on luvassa. Juhlavuoden kunniaksi on lanseerattu juhlavuoden logo, josta tunnistat juhlavuoden tapahtumat.

Jyvässeudun 4H-yhdistyksen juhlavuoden logo

Juhlavuosi on lähtenyt käyntiin kaikessa hiljaisuudessa, mutta pitkin vuotta on luvassa juhlintaa monessa muodossa. Emme juhli perinteisesti puvut päällä pönöttäen vaan järjestämällä entistä monipuolisempaa toimintaa lapsille ja nuorille. Kerhoissamme juhlavuosi on alkanut kevään aikana toteutettavalla Unelmien kerhokerta -kilpailulla. Kerhojen tehtävänä on suunnitella unelmiensa kerhokerta ja voittajakerhon suunnitelma toteutuu kerhokauden päätteeksi toukokuussa.

Palasia 60-vuotisen yhdistyksen tarinasta piilotetaan pitkin Jyväskylää, kun kevään aikana rakennetaan geokätkörata. Kätköistä löytyy niin tämän päivän kuin menneiden aikojen 4H-tarinoita. Geokätköjen löytäminen vaatii etsijöiltä salapoliisitaitoja sillä koordinaatit seuraavalle kätkölle täytyy päätellä edellisen kätkön sisällöstä. Kätköihin voi tutustua kuka tahansa, mutta koululaisille järjestetään myös ohjattua geokätköilyä yhdistyksen toimesta.

Geokätkörata muuntaa historiatiedon hankkimisenkin hauskaksi ja toiminnalliseksi

Korpilahden 4H-yhdistys yhdistyi Jyvässeudun 4H-yhdistykseen kuntien liitoksen aikoihin. Korpilahdella juhlavuosi näkyy etenkin kesäkuussa järjestettävän ruokakoulun muodossa. Ruokakoulu on viikon mittainen päiväleiri 8-12-vuotiaille. Ruokakoulussa lapset tekevät itse ruokansa, oppivat ruuasta ja ravinnosta sekä liikkuvat monipuolisesti päivittäin. Ruokakoulu järjestetään Korpilahden yhtenäiskoululla 13.-17.6. Ruokakouluun voi ilmoittautua osoitteessa www.ruokakoulu.fi.

Yhdistys näkyy aktiivisesti myös eri tapahtumissa vuoden aikana. Toukokuussa osallistumme Jyväskylän ammattiopiston opiskelijoiden järjestämään Nuorissa on voimaa -tapahtumaan, Yläkaupungin yöhön ja Toukofestiin. Kesällä jalkaudumme Jyväskylän keskustaan ja syyskuussa juhlistamme yrittäjän päivää. Myös loka-marraskuun taitteessa on luvassa juhlintaa, kun vietetään 4H-viikkoa ja kansainvälistä 4H-päivää.

Syksyn aikana julkaistaan myös sähköinen juhlanäyttely, joka vie valokuvien kautta tutustumaan yhdistyksen historiaan ja nykyisyyteen. Joulukuussa julkaistaan sosiaalisessa mediassa joulukalenteri, jossa esitellään yhdistyksen toimintaa ja toiminnan tukijoita.

Jyväskylän kaupunginjohtaja avasi joulukalenterin 1.12.2015

Tämä kaikki tapahtuu tietenkin yhdistyksen tavanomaisen toiminnan rinnalla. Kaiken edellä mainitun lisäksi järjestämme normaaliin tapaan kerho- ja kurssitoimintaa sekä työllistämme nuoria niin kesätöihin kuin osa-aikaisiin tehtäviin vuoden ympäri. Kaikille siis tervetuloa mukaan juhlavuoden toiminnantäyteisiin tunnelmiin!

Eero Raittila
Toiminnanjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Mistä tykkäsit, mistä et tykännyt? Mitä haluisit lisää, mitä vähemmän?