perjantai 16. syyskuuta 2016

Strategisia linjauksia

Päivä oli mitä parhain, kun yhdistyksemme hallitus ja henkilöstö viime viikolla kokoontui Ränssin Kievariin pohtimaan yhdistyksen tulevaisuutta. Iltapäivän aurinko lämmitti kuin keskikesällä konsanaan ja päätimmekin juoda aloituskahvit ulkosalla. Raitis maalaisilma sai työpäivän ja toimiston kiireet ja murheet unohtumaan.

Aloituskahvit maistuivat taivasalla
Illan teemana ei ollut kuitenkaan nauttia auringonpaisteesta vaan kehittää yhdistyksen toimintaa ja visioida tulevaisuutta. Kievarin yli 100 neliöinen tupa tarjosi miellyttävät puitteet työskentelylle. Aloitimme työskentelyn palauttamalla lyhyesti mieleen, mitä kaikkea yhdistyksemme tekee, ketä tekijöitä yhdistyksessämme on ja miten laajaa toiminta on taloudellisesta näkökulmasta. Tämän johdattelun jälkeen kävimme yhteisen keskustelun siitä, missä olemme mielestämme onnistuneet ja toisaalta mitä haluaisimme tehdä vielä paremmin. Molemmista listoista tuli pitkiä.

Strategiatyöskentely pisti mietteliääksi
Seuraavaksi siirryimme osallistavaan strategiatyöskentelyyn, jossa asetettiin askelmerkkejä ja painopistealueita yhdistyksemme osalta 4H-järjestön strategiakaudelle 2017-2019. Yksilö- ja parityöskentelyn kautta siirryimme yhteiseen keskusteluun ja saimme aikaan yhteistä näkemystämme ilmentävän kokonaisuuden. Myös strategian toimeenpanosuunnittelu aloitettiin yhdessä.

Rupesiko puheenjohtaja räppäämään vai onko kyse strategiatyöskentelystä?
Yhdistyksemme toteuttaa ensisijaisesti 4H-liiton strategiaa, mutta omia painopistealueitamme ja kehittämiskohteitamme vuoteen 2020 mennessä ovat toiminnallisesti erityisesti monikulttuurisuus ja biotalous. Asetimme myös tavoitteen, että 4H-yritystoiminnan määrä lisääntyy merkittävästi ja yhdistys tiivistää yhteistyötään kaupungin kanssa nuorisotoiminnan palveluiden tuottajana. Yhdistykselle tärkeää työllistämistoimintaa kehitetään palveluiden tuotekehityksen kautta. Tavoitteena on lisäksi rakentaa entistä vakaampi ja säännöllisempi rahoituspohja ja tähdätä siihen, että "toiminta rahoittaa itseään". Aiomme myös ottaa digiloikan, tiivistää yhdistyksen sisäistä yhteistyötä ja panostaa erilaisiin yhteistuotantoihin kumppaneiden kanssa.

Työskentelyn tuloksena hirsiseinää peittivät Jyvässeudun 4H-yhdistyksen strategiset painopisteet ja askelmerkit
Antoisan työskentelyn jälkeen tarjolla oli Kievarin seisova pöytä, jonka maittavat antimet kruunasivat illan. Vatsan täyttyessä mietin, että on meillä koossa upea porukka. Hallituksen ja henkilöstön näkökulmaerot täydensivät sopivasti toisiaan ja porukan monialaisuus rikasti keskustelua hienosti. Tämä ilta toi taas kerran esille sen, miten hienoja asioita voidaan saada aikaan, kun oikeat ihmiset tekevät ja etenkin kun tehdään yhdessä. Kaikenkaikkiaan iltaan voi olla erittäin tyytyväinen, vaikka olimmehan puheenjohtajan kanssa päättäneet jo etukäteen, että tästä tulee onnistunut setti. Jyvässeudun 4H-yhdistyksellä on valoisa tulevaisuus edessään!

Eero Raittila
Toiminnanjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Mistä tykkäsit, mistä et tykännyt? Mitä haluisit lisää, mitä vähemmän?