perjantai 2. maaliskuuta 2018

Talvitapahtuma, Halssilan Hiihtomaassa

Tällä viikolla on vietetty hiihtolomaviikkoa ja me Jyvässeudun
4H:lta olimme eilen, torstaina 1.3.2018, mukana Jyväskylän
kaupungin järjestämässä koko perheen talvitapahtumassa
Halssilan Hiihtomaassa. Tapahtumassa yhdistyksestämme
oli mukana toiminnanohjaaja sekä kaksi harjoittelijaa. 

Aamusta tapahtuma-alueella oli hiljaista kovan pakkasen vuoksi, mutta onneksi päivän mittaan lapsiperheitä alkoi tulemaan tapahtumaan mukaan. Kaupungilta tapahtumassa oli muun muassa toimintarata lapsille, lumikenkäilyä, makkaranpaistoa sekä pannukahvia. Poniajelu oli harmittavasti jouduttu pakkasen takia perumaan.

Me olimme suunnitelleet tapahtumaan pienen kilpailun lapsille, josta parhaan tuloksen saajalle oli luvassa palkinto. Kilpailun alkuperäisenä ideana olisi ollut rakentaa joko yksin ja ryhmässä viereisessä kuvassa näkyvälle mäkihyppääjälle mäki ja laskea siitä hyppääjällä, jonka jälkeen tulos olisi mitattu. Tähän aikaa olisi ollut 5 minuuttia.

Kovan pakkasen takia jouduimme kuitenkin soveltamaan kilpailua niin, että käytimme valmista alamäkeä tapahtumapaikalta, sillä pakkaslumesta mäen rakentaminen ei olisi onnistunut. Alamäkeen piirsimme lähtöviivan ja jokainen lapsi sai itse valita kohdan, josta laittoi mäkihyppääjän liikkeelle ja laskun jälkeen mittasimme askeleilla tuloksen. Lapsen täytyi siis miettiä, mistä kohdasta hyppääjä kannatti laittaa liikkeelle ja mikä oli oikea tekniikka antaa sille vauhti. Kilpailuumme osallistui yhteensä 45 lasta ja paras tulos oli huikeat 27 askelta! Tottakai myös yhdistyksemme maskotti, Topi-nalle, oli tullut myös vierailulle talvitapahtumaan. Topi oli tapahtumassa tunnin verran tervehtimässä lapsia ja jakamassa heille haleja 💚

Päivä sujui oikein hyvin aurinkoisessa pakkassäässä! 🔆

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Mistä tykkäsit, mistä et tykännyt? Mitä haluisit lisää, mitä vähemmän?