torstai 21. kesäkuuta 2018

Kevään 2018 tapahtumatuottajavalmennus — onnistumisia ja yhdessä tekemistä

Tänä keväänä Jyvässeudun 4H-yhdistyksen Luotsaamo 2.0 -hanke järjesti jälleen odotetun tapahtumatuottajavalmennuksen. Valmennus oli vuorossaan neljäs tapahtumatuottajavalmennus. Valmennuksen tarkoituksena on koota tiimi, joka suunnittelee ja toteuttaa oman tapahtuman 2,5 kuukauden valmennuksen aikana. Valmennukseen osallistui tänä keväänä yhdeksän 19-28—vuotiasta nuorta. Valmennuksessa tiimiläiset pääsivät perehtymään mm. tapahtuman suunnittelun, organisoinnin, rahoituksen sekä sponsoroinnin osa-alueisiin. Valmennus koostui pääsääntöisesti tapahtumatuotannon valmennuspäivistä, tiimipäivistä sekä etäpäivistä.


Valmennukseen kuului tärkeänä osana tapahtuman tuottamisen lisäksi oman osaamisen ja urapolun hahmottelua sekä yksilövalmennusta. Aloitimmekin valmennuksen pohtimalla hieman omaa osaamistamme ja motivaatiota sekä miettimällä myös henkilökohtaisia kehityskohtia. Valmennuksen tavoitteena on antaa nuorille eväitä myös tulevaan, johon yksilövalmennuksella ja oman osaamisen kartoituksella tähdätään. Kevään aikana tiimiläisillä oli myös aikaa perehtyä työnhaun teemoihin, kuten CV:n ja Linkedin-profiilin tekemiseen. Osa tiimiläisistä osallistui myös valmennuksen jälkeen Uraverkoston järjestämään Uusille urille -valmennukseen, jossa jatkettiin näiden teemojen parissa.



Tapahtuman suunnittelu alkoi jo heti ensimmäisellä viikolla. Meillä oli kunnia saada tehdä yhteistyötä Elämystuotanto 40100 Oy:n "tapahtumanero" Soile Niinikosken kanssa. Soile koulutti tiimiläisiä muun muassa tapahtuman järjestämiseen, organisointiin, budjetointiin sekä markkinointiin liittyen. Soilen kokemuksesta tapahtumajärjestäjänä olikin erittäin paljon hyötyä tapahtuman järjestämisestä ja tiimiläiset olivat joka viikolla yhtä innoissaan Soilen valmennuspäivistä. 


Soilen valmennuspäivän tapahtumaideointia.
Soilen valmennuksessa tiimi pääsi suoraan asiaan – eli toteuttamaan tulevaa kevään ykköstapahtumaa. Aluksi täytyi tietenkin keksiä tapahtumaidea, joka syntyikin lopulta yllättävän helposti. Tapahtuman työnimeksi valittiin ”Sana vapaa”. Tarkoituksena oli järjestää räppiä ja runoutta yhdistävä ilta, jossa olisi törkeän matala kynnys esiintyä. 

Tiimin täytyi tietenkin ensin miettiä ryhmän sisäinen roolitus. Kuka ottaa projektipäällikön vastuun ja kuka haluaa istua ns. rahakirstun päällä budjettivastaavana. Tiimissä oli paljon osaamista eri aloilta ja tiimin roolitus menikin lopulta paljolti omalla painollaan. Valmennuksessa oli tarkoituksena toki käyttää jo aikaisemmin hankittua osaamista, mutta myös itsensä haastaminen ja uuden kokeileminen olivat tärkeässä osassa. Tämän takia monet kokeilivat ensimmäistä kertaa minkälaista on esimerkiksi editoida videoita tai luoda kokonaista markkinointisuunnitelmaa. Tiimiläiset lähtivätkin rohkeasti haastamaan itseään ja he myös uskalsivat ottaa vastuuta heille täysin uusista asioista.


Mitä ominaisuuksia eri roolit vaativat?

Kumiankat olivat keskeisenä osana markkinointi heti alusta lähtien. Myös valmennuspäivissä ankat olivat aina paikalla. 

Käytännön touteuttamista tilasuunnitelman avulla.


Kuvauspäivänä oli viirit solmussa, mutta ei hätää - kaverit auttaa!

Valmennuksen aikana luonamme Mataralla kävi useita vierailijoita ja myös me teimme vierailuita eri organisaatioihin. Tiimiä kävi tapaamassa mm. Jyväskylän kulttuuripalvelut, Olutsatama sekä Keski-Suomen elokuvakeskus. Kävimme myös tutustumassa HUMAK:n tapahtumatuottajan ja yhteisöpedagogin opintolinjoihin sekä Jelmun toimintaan Tanssisali Lutakossa. Kiitos vielä kaikille, jotka jakoivat oman tarinansa sekä antoivat tärkeitä vinkkejä tapahtuman järjestämiseen liittyen! 

Tanssisali Lutakossa tutustumassa Jelmun toimintaan.

Noin puolessa välissä valmennusta teimme päiväreissun Tampereelle. Kävimme tutustumassa Museokeskus Vapriikin näyttelyyn Punkpostia ja pienlehtiä, joka kertoi punkin saapumisesta Suomeen. Tämän jälkeen kävimme kierroksella legendaarisella Akun tehtaalla. 
Musiikintäyteinen päivä oli tiimiläisille mieluinen, sillä ryhmässä oli monta musiikin harrastajaa. 
Aurinkoinen kevätpäivä Museokeskus Vapriikissa. 

Akun tehdas on yksi Suomen suurimmista tapahtumatekniikan ammattilaisista. 

Sana vapaa — Impro- ja freestyleilta esittävälle sanataiteelle järjestettiin 12.5.2018 Ravintola Popparissa. Tapahtumassa osa tiimiläisistä juonsi illan, osa valokuvasi ja yksi jopa soitti illan house bandissa. Järjestäjillä oli syke hieman koholla vaille yhdeksän, sillä tapahtuman oli tarkoitus alkaa yhdeksältä ja paikan päällä oli vain muutama ihminen. Lopulta huoli oli kuitenkin turha, sillä tapahtumaan osallistui lähes 150 ihmistä! Ilta olikin kaikin puolin onnistunut. Open mic:iin oli koko ajan jonoa – räppärit ja runoilijat soljuivat hyvässä hengessä vuoroitellen lavalle. Jo ennen tapahtumaa mielenkiintoa herättänyt Eroottista kodinkonerunoutta lausunut duo saateltiin lavalta pois raikuvin aplodein. Illan pääesintyjä Bege veti myös tunnelmaa nostattavan keikan.



Kevään valmennus oli siis kaikin puolin onnistunut. Tiimistä muodostui tiivis ryhmä, jossa jokaisella oli oma tärkeä tehtävänsä. Tiimissä oli niin paljon erilaista osaamista, jota jakamalla toisille tiimiläiset pääsivät kokeilemaan täysin uusia asioita. Hienointa oli kevään aikana nähdä se, miten tiimiläisten itsevarmuus omaan tekemiseen ja koko tiimiin kasvoi valmennuksen aikana.

Ansaittu karonkkapiknik.

Valmennuksen loppukyselyssä kevään tapahtumatuottajavalmennus sai tiimiläisiltä arvosanan 4,5/5. Aika hyvä suoritus - meiltä kaikilta!


PS. Meillä on alkamassa syksyllä Pelikehittäjävalmennus, johon on haku auki! Täytä yhteystietolomake nettisivuillamme http://www.uravalmennukset.fi/ ja olemme sinuun yhteydessä elokuun aikana. 

Aurinkoista kesää toivotellen,

Janne ja Outi / Luotsaamo 2.0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Mistä tykkäsit, mistä et tykännyt? Mitä haluisit lisää, mitä vähemmän?