perjantai 29. kesäkuuta 2018

Pihatyöt 4H:n kautta - Piha kuntoon kesäksi!


Joka vuosi kevään ja kesän saapuessa puutarhanhoito tulee ajankohtaiseksi. Tiesitkö, että Jyvässeudun 4H tarjoaa myös monipuolisia piha- ja puutarhatöitä? Sitä varten järjestämme säännöllisesti 4H-pihatyökursseja, jotka tarjoavat tarvittavat tiedot ja taidot 4H-pihatyöntekijänä toimimiseen.
Tekemällä oppii!

4H-pihatyökurssi on yli 15-vuotiaille suunnattu kurssi, jonka tarkoituksena on antaa perustiedot ja -taidot piha- ja puutarhatöistä. Kurssin jälkeen on mahdollista hakea 4H:n pihatyöntekijäksi, jolloin pääsee käyttämään taitojaan pihatyötä tarvitsevien hyväksi.

Keväällä pihatyökurssi järjestettiin jälleen, ja osallistujat pääsivät teoriaopetuksen lisäksi myös käytännön töihin. Kurssi toi yhdistyksellemme monta uutta, reipasta pihatyöntekijää, joilta sujuu niin nurmikonleikkuu, kukkien istutus, haravointi kuin puskien trimmaus. Jos siis tarvitset minkäänlaista apua puutarhan- ja pihanhoitoon liittyen, niin työpalveluun yhteyttä ottamalla saat meiltä hyvän työntekijän apuun!

Kurssin kokonaiskesto oli 24 oppituntia. Kurssiin sisältyi yhteensä kuusi noin kolmen tunnin kertaa, joista kaksi sisälsi teoriaa mm. nurmikon, pensaiden ja kasvimaan hoidosta ja neljä käytännön harjoittelua. Käytännössä kurssilaiset pääsivät harjoittelemaan mm. yhdistyksemme nurmikon ilmaajalla, jota yhdistyksemme myös vuokraa sitä tarvitseville asiakkaille.Kurssilaiset pääsivät myös vierailemaan Viherlandiassa,
jossa käytiin läpi kukkien istutusta ja hoitoa. Sisällöltään kurssi on siis monipuolinen ja käytännönläheinen!

Vierailu Viherlandiassa toi tietoa kukkien hoidosta
Kurssilaiset "in the field"
Kurssin ammattitaitoisen kouluttajan lisäksi apuna toimi yhdistyksen pitkäaikainen työntekijä, joka on ehtinyt kartuttaa kokemustaan niin pihatyön kuin kotiavunkin parissa. Taitavat kouluttajat opastavat ja kertovat pihatyöskentelyssä huomioon otettavat asiat. Yksi todella tärkeä asia on muistaa, että varsinkin erilaisten laitteiden ja vempaimien kanssa työskenneltäessä turvallisuus on tärkeintä! Siksi kurssilaisille painotetaan turvallisia työtapoja, jolloin sekä työntekijän turvallisuus että työn laatu on taattu. 

Toivomme, että pihatyökurssilaisille jäi kurssista käteen hyvä fiilis, uusia tuttavia ja kokemus siitä, että on oppinut paljon uutta. Tavoitteenamme onkin antaa nuorille onnistumisen kokemuksia yhdessä ja käytännön kautta. Varmaa on ainakin se, ettei kukaan selvinnyt kurssista käsiään likaamatta! 

Jos kiinnostuit pihatyökurssille osallistumisesta, niin seuraa nettisivujamme www.jyvaskyla.4h.fi, jonne päivitämme tiedot uusista kursseista ja aikatauluista. 

Pihatöitä voit tilata soittamalla työpalvelun numeroon 0405856605 (ma-to 9-14, pe 9-13) tai täyttämällä tilauslomakkeen nettisivuillamme osoitteessa http://jyvaskyla.4h.fi/tyopalvelu/tilaa-pihatoita2/


Mukavaa kesän jatkoa ja aurinkoisia ilmoja toivotellen

Jyvässeudun 4H-yhdistys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Mistä tykkäsit, mistä et tykännyt? Mitä haluisit lisää, mitä vähemmän?