maanantai 30. joulukuuta 2019

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen opiskelija harjoittelussa 4H-yhdistyksessä


Moikka! Olen Oona ja olen harjoittelussa täällä Jyvässeudun 4H-yhdistyksessä. Olen ollut täällä jo lokakuusta asti ja harjoittelujakso onkin jo loppusuoralla. Opiskelen Gradia Jämsässä nuoriso -ja vapaa-ajan ohjauksen viimeistä tutkinnonosaa ja Jyvässeudun 4H-yhdistys on ollut erinomainen harjoittelupaikka erityisesti tähän tutkinnonosaan.


Olen ollut täällä harjoittelussa nyt pari kuukautta ja olen päässyt tekemään vaikka mitä! Muun muassa ensimmäisellä työviikollani tein tekstityksiä Youtube-videoihin suomeksi ja englanniksi. Tämän lisäksi olen myös päässyt jakamaan kokemuksia au pair-matkastani Lontoossa kansainvälisyysklubilaisille, esitellyt Jyvässeudun 4H-yhdistyksen toimintaa Schildtin lukiossa, ollut mukana ohjaamassa kokkikerhoja viikoittain, oppinut käyttämään minulle uusia ohjelmia, kuten Canvaa, sekä päässyt jopa näyttelemään yhdelle JAPA ry:n videolle! Olen osallistunut myös erilaisiin tapahtumiin, kuten Luotsaamon järjestämään Kaamosta pakoon-tapahtumaan, 4H-yhdistyksen puurojuhlaan, sekä Mataran toimijoiden pikkujouluihin. 

                  4H:n esittelypisteeni Schildtin lukiolla        Kaamosta pakoon-tapahtuma

Kokkikerhojen ohjaaminen on ollut yhtä lempipuuhaani viikkojen aikana. On ollut mahtavaa päästä näkemään lapsia ja kokkailemaan heidän kanssaan. Vaikka harjoitteluni loppuu parin viikon päästä, pääsen onneksi jatkamaan osittain mukana kerhotoiminnassa, sillä tulen olemaan kerhojen varaohjaajana ja osittain mukana myös Viitaniemen safkasankarit -kerhossa.


Nyt harjoitteluani on jäljellä enää yksi viikko, jonka jälkeen palaan lukion penkille jatkamaan kaksoistutkinto-opintojani. Harjoittelu Jyvässeudun 4H:ssa osasi yllättää positiivisesti, vaikka jo haastattelussa tiesin, että tämä paikka tulee soveltumaan täydellisesti tähän tutkinnonosaan. Täällä on erittäin rento ja huumorintäyteinen tunnelma, mutta hommat tulevat silti hoidetuiksi ajallaan. Olen saanut riittävästi vastuuta ja tekemistä on ollut tarpeeksi. Joissain edellisissä harjoittelupaikoissani olen joskus joutunut istumaan toimistolla tekemättä mitään, mutta täällä hommia on juuri sopivasti. Viikot ovat kuluneet nopeasti ja on vaikea uskoa, että harjoittelujaksoni on ihan loppusuoralla.


En ole aikaisemmin ollut millään lailla mukana 4H:n toiminnassa ja siksi on ollut hienoa päästä tutustumaan 4H:n toimintaan näin harjoittelun kautta. Voi olla, että tulen joskus liittymään 4H:n jäseneksi, sillä olen innostunut hiukan kerhon ohjaamisesta. Myös 4H-yrittäjyys on käynyt mielessä, sillä olen pitkään ollut kiinnostunut leipomisesta ja kakkujen ja leivonnaisten myyminen laajemmin on ollut tavoitteenani jo pidemmän aikaa.

Niin kuin olen jo monta kertaa sanonut, Jyvässeudun 4H-yhdistys on mainio harjoittelupaikka ja suosittelen tätä sekä oman alani opiskelijoille, että myös ammattikorkealaisille. Ohjaajani Pia on todella ammattitaitoinen, mutta myös rento. Opettajanikaan ei meinannut uskoa, että Pia on ensimmäistä kertaa opiskelijan ohjaajana. Harjoitteluni on ollut kaikin puolin hieno ja opettava kokemus ja hiukan haikeana palaan takaisin opiskelemaan lukioon. Kiitos kaikille, keiden kanssa olen saanut työskennellä!


Oona Silvonen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Mistä tykkäsit, mistä et tykännyt? Mitä haluisit lisää, mitä vähemmän?