perjantai 7. helmikuuta 2020

Ajokortti työelämään

Viikolla neljä starttasi kevään ensimmäiset ajokortti työelämään -kurssit, Tikkakosken yhtenäiskoululla. Viiden päivän aikana koulutimme yhteensä melkein 100 oppilasta. Kuuden tunnin aikana oppilaat pääsivät muun muassa miettimään omia vahvuuksiaan, pohtimaan työelämän pelisääntöjä, näyttelemään erilaisia työhaastattelutilanteita sekä toimimaan työnantajina, arvioidessaan erilaisia työhakemuksia ja ansioluetteloja.

                                                      Tärkeää tietoa tulevaisuutta varten”
                                                      ”Chillii”
                                                      ”Hyödyllistä ja uutta tietoa työhakemuksesta ja CV:stä”

Oppilaat pääsivät toimimaan työnantajina arvioidessaan muun muassa työhakemuksia. Osa työhakemuksista jakoi oppilaiden mielipiteitä laajasti. 

Ajokortti työelämään -kurssi on suunnattu yli 13-vuotiaille, mutta kohderyhmänä on usein ysiluokkalaiset. Kurssilla opitaan tärkeitä tietoja ja taitoja liittyen työnhakuun ja työelämätaitoihin, kuten vaikkapa, miten tehdään työhakemus ja ansioluettelo, minkälaisia työelämän pelisääntöjä on olemassa ja miten selviytyä työhaastattelusta. Lisäksi kurssilla opitaan työnantajan ja työntekijän oikeuksista ja velvollisuuksista ja pohditaan erilaisia asiakaspalvelutilanteita. Kurssin lopuksi on usein loppukoe, jossa arvioidaan kurssilta saatua osaamista. Loppukokeen suoritettua saa kurssilta todistuksen, jota voi käyttää hyödyksi työnhaussa.                                                                 ”Opetus oli kiinnostavaa”
                                                                 ”Rento meininki ja kivat ohjaajat”
                                                                 ”Opin uutta”

Oppilaat saivat pohtia ryhmissä työnantajan ja työntekijän oikeuksia ja velvollisuuksia.


Oppilaat saavat kurssilta "Ajokortti työelämään" -oppaan, jossa on paljon hyödyllistä tietoa työnhausta ja työelämätaidoista.
Tikkakosken noin 100 ysiluokkalaista on nyt tänä keväänä käynyt kurssin, mutta sehän ei jää meidän osaltamme siihen! Pidämme keväällä kursseja Jyvässeudun alueella vielä ainakin Palokan, Huhtasuon, Kuokkalan, Vaajakosken ja Mankolan koululla, joten koulutamme tänä keväänä useita satoja oppilaita!-Tanja Salo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Mistä tykkäsit, mistä et tykännyt? Mitä haluisit lisää, mitä vähemmän?