torstai 5. maaliskuuta 2020

Safkasankarit!

Viitaniemen koulussa käy hulina, kun Viitaniemen Safkasankarit -kokkikerhon kerholaiset kokoontuvat yhteen. Kerhossa on tehty niin tortilloja härkistäytteellä kuin myslipatukoita ja pasteijoitakin. Lapset saavat itse lukea ja tulkita reseptejä sekä valmistaa ruoat ja leivonnaiset yhdessä, ohjaajien avustamina. Hyvä ryhmähenki ja yhteistyö ovat kerhossa vahvasti läsnä, sillä vanhemmat kerholaiset neuvovat ja avustavat nuorempia kerholaisia.

Näistä aineksista valmistuivat liha- ja kasvistäytteiset pasteijat.

Pasteijoiden kasvistäytteeseen tuli muun muassa paprikaa, porkkanaa ja juustoraastetta.

Safkasankarit -kerho on keskiviikkoisin kokoontuva kokkikerho, jossa tehdään simppeleitä, mutta haastavampiakin ruokia ja leivonnaisia. Safkasankarit -kerhoja on Jyvässeudun alueella Puuppolassa, Isolahdessa ja Viitaniemessä. Osallistujat kerhoissa ovat hyvin eri-ikäisiä, ekaluokkalaisista kuudesluokkalaisiin. Jokainen pärjää kuitenkin kerhossa erinomaisesti! Safkasankarit -kerhon yhtenä teemana on kestävä kokkaus. Kerhossa pyritään suosimaan edullista, kasvispainotteista ruokaa. Lisäksi kerhossa kiinnitetään huomiota muun muassa jätteiden lajitteluun ja kierrätykseen sekä pyritään, ettei ruokahävikkiä syntyisi. Moni kerholaisista ei ollut aiemmin laittanut kasvistäytettä pasteijoihin, joka on kuitenkin paljon ekologisempi vaihtoehto kuin esimerkiksi jauheliha. Kasvistäytteiset paisteijat olivat kuitenkin kerholaisten mieleen, vaikka kerholaisilla olikin aluksi hieman ennakkoluuloja.


Tältä näyttivät valmiit pasteijat.
Viitaniemen Safkasankarit -kerhon kerholaiset saavat jokaisen kerran jälkeen hauskan tarran.

Kun keittiö on siivottu, tarrat valittu ja ylimääräiset ruoat pakattu rasioihin kotiin viemisiksi, on aika lähteä kotiin. Onneksi kerho on taas keskiviikkona, jolloin opitaan jälleen kerran uusia reseptejä ja kokkaillaan jotain herkullista yhdessä!-Tanja Salo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Mistä tykkäsit, mistä et tykännyt? Mitä haluisit lisää, mitä vähemmän?