perjantai 23. lokakuuta 2015

Lemmikinhoitokurssin rally-toko harjoittelu


Kurssilaiset rakentamassa rally-toko rataa
























Tällä viikolla lemmikinhoitokurssilaisemme pääsivät testaamaan rally-tokoa ja tekemään tassusiteitä. Kurssi-illan teemana oli siis koiran käsittely ja tottelevaisuuskoulutus eli toko.

Lemmikinhoitokurssin ohjaajan, Meri Pekkarisen, mukaan rally-toko on niin sanottu hyvän mielen harrastus. Rally-tokossa tekeminen perustuu tavalliseen tokoon eli tottelevaisuuskokeeseen ja -koulutukseen, mutta on lajina rennompi ja hauskempi.

Rally-toko vaatii ohjaajan ja koiran hyvää yhteistyötä ja luottamista toisiinsa sekä aktiivista työskentelyä. Rally-tokoyhdistyksen mukaan laji on kehitetty Yhdysvalloissa 2000-luvun alkupuolella. Sen päätavoitteena on kouluttaa koirat käyttäytymään hyvin kotona, yleisillä paikoilla sekä muiden koirien läheisyydessä.

Rally-tokossa suoritetaan rata, joka koostuu erilaisista tehtäväkylteistä. Tehtäväkyltit tulivat tutuksi myös kurssilaisille. Tulevat lemmikinhoitajat tutustuivat ensin alokasluokan tehtäväkyltteihin ja askartelivat tämän jälkeen itse tehtäväkylttejä heidän omaa rataansa varten.

Kurssilaiset pääsivät myös itse mukaan radan suunnitteluun ja järjestelyyn ohjaajan opastuksella. Harjoitustilanteessa ei otettu ihan kaikkia erinäisiä kisatilanteen säädöksiä huomioon, vaan tarkoituksena oli harjoitella hyvässä hengessä koiran kanssa toimimista.

Lähtö-kyltti asetettu maahan.

Tältä kohdalta tulisi kääntyä koiran kanssa oikealle.

Rally-toko rataa rakentamassa.

Rata alkaa lähdöstä, jossa koiran tulee istua ihmisen vasemmalla puolella.

Pujottelua

Yhden kyltin kohdalla koiran tuli pysyä maassa samalla kun kouluttaja kiertää hänet ympäri.

Koira tietää missä kaikki namuset ovat odottamassa häntä: kouluttajan taskussa!

Armi valmiina toimimaan.


Jokainen kurssilainen pääsi kokeilemaan radan läpikäymistä Armi-koiran kanssa.

Armi on juuri 1v 3kk täyttänyt bullmastiffi-tyttönen. Viralliselta nimeltään hän on Bullbugbear's Too-Ticky. Omistajansa Merin mukaan Armi on vielä hyvin nuori ja koulutukseltaan keskeneräinen koira, mutta todella kiinnostunut työskentelystä. Häneltä löytyy potentiaalia sekä näyttelyihin että rally-tokoon. Armi hakee hyvin kontaktia ohjaajaan, vaikka se ei olekaan tälle rodulle todellakaan itsestäänselvyys. Armin rotu on hyvin itsenäinen, mikä tarkoittaa, että jos ei pidä jostain harrastamisesta, voi olla käytännössä mahdoton tutustuttaa epämieluiseen lajiin.

4H-lemmikinhoitajan voit tilata osoitteesta http://jyvaskyla.4h.fi/tyopalvelu/tilaa-lemmikinhoitaja/  

Armi.

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Mistä tykkäsit, mistä et tykännyt? Mitä haluisit lisää, mitä vähemmän?