torstai 29. lokakuuta 2015

Palanen 4H-järjestötoiminnasta



4H-nuorisojärjestö, Suomen 4H-liitto, 4H-yhdistys, Jyvässeudun 4H-yhdistys ry. Blogimme lukijana 4H lienee Sinulle ainakin jonkin verran tuttu. Olet kenties törmännyt toimintaamme tapahtumissa tai kouluilla, hakenut kauttamme töitä tai osallistunut jollekin kursseistamme tai hankkeistamme. Oletko koskaan ajatellut, millaisista palasista 4H-nuorisojärjestön toiminta rakentuu? Tai tiesitkö, että 4H:n logo kuvastaa maapalloa ja toiminnan maailmanlaajuisuutta?



Lähdetään liikkeelle Jyvässeudun 4H-yhdistyksestä. Olemme yksi Suomen 4H-yhdistyksistä, ja nimemme mukaisesti toimimme Jyväskylän ja Muuramen alueella. Suomessa on yhteensä 234 4H-yhdistystä, jotka muodostavat Suomen kartalla huikean verkoston. Lähimpinä naapuriyhdistyksinämme toimivat muun muassa Laukaan, Uuraisten ja Petäjäveden 4H-yhdistykset. Suomen 4H-liitto on 4H-yhdistysten valtakunnallinen keskusjärjestö. Nuorisojärjestönä 4H on maailmanlaajuinen, josta logommekin muistuttaa.

4H:n toiminta on usein esillä hyvin paikallisesti, jolloin vastaavaa palapeliä ei välttämättä tule ajatelleeksi. 4H-järjestön ja 4H-yhdistysten merkityksiin saattaa törmätä vasta silloin, kun on kiinnostunut liittymään 4H-järjestön jäseneksi. 4H-järjestön jäseneksi liitytään paikallisten 4H-yhdistysten kautta. Tällöin 4H-yhdistysten laaja verkosto saattaa ensin hämmentää. Oleellista kuitenkin on, että kaikki 4H-yhdistykset toimivat omalla paikkakunnallaan 4H-järjestön arvojen ja toimintaperiaatteiden mukaisesti.

Palanen uudesta 4H-jäsenkortista


4H-järjestön jäsenenä pääset nauttimaan paikallisen 4H-yhdistyksesi järjestämästä harrastustoiminnasta, tapahtumista ja muista tempauksista. 4H-jäsenet saavat jäsenkortin, joka toimii tunnuksena paikallisille, valtakunnallisille ja kansainvälisille jäseneduille. 4H-jäsenyys tarkoittaa myös tärkeää 4H-järjestön toiminnan tukemista.

Tässä tämänkertainen palanen 4H-järjestötoiminnasta. Jatkamme aiheesta toisella kertaa uusin palasin.


Lisätietoja:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Mistä tykkäsit, mistä et tykännyt? Mitä haluisit lisää, mitä vähemmän?