perjantai 6. marraskuuta 2015

4H kerhot

”Täällä, mä oon täällä, syötä mulle!!!” ”Varo, sun takana!”- huudot kantautuvat korviini. Tiedän saapuneeni oikeaan paikkaan; Kuohun 4H-liikuntakerhoon. Neljä poikaa vilistää vauhdikkaasti pitkin koulun pihaa pallon perässä. Kerhonohjaaja seuraa peliä sivusta, huikkaa tarvittaessa ohjeita ja muistuttelee säännöistä. Peliä jatkuu vielä hetkisen, kunnes ohjaaja kutsuu pojat luokseen ja siirrymme sisälle koulunsaliin. Salissa ohjaaja pyytää kaikkia kuuntelemaan, jottei tarvitse selittää asioita montaa kertaa. Seuraavan pelin säännöt käydään läpi lyhyesti ja ytimekkäästi. Tällä kertaa myös ohjaaja osallistuu peliin mukaan. ”Saadaanko hyppiä patjalle?” kuuluu kysymys hetkeä ennen kerhon loppua. Iso sininen patja irrotetaan seinästä ja asetetaan lattialle. Pojat asettuvat jonoon ja hyppäävät vuorotellen patjalle erilaisilla tyyleillä. Tämä taitaa olla mieleistä puuhaa, ainakin ilmeistä ja kiljahduksista päätellen. Vanhemmat saapuvat hakemaan lapsia. Ohjaaja kertoo lyhyesti jokaiselle miten kerho sujui ja mitä tehtiin. Pojat huikkaavat iloisesti heipat ja rientävät vanhempiensa mukaan.

Seuraavana päivänä saavun Oravasaaren koululle. Idyllisessä maisemassa sijaitsee jykevä koulurakennus. Pihassa on muutama pyörä kypärät tangolla roikkuen. Astun ovesta sisään ja kuulen juoksu askelia. 4H-kokkikerho on juuri alkanut. Lauma tyttöjä pyrähtää välittömästi luokseni kyselemään kuka olen ja mitä teen heidän kerhossaan. Kerron tulleeni tutustumaan ja seurailemaan mitä he kerhossa puuhaavat. Tämä riittää vastaukseksi. Tytöt jatkavat alkuleikkiään, joka on tällä kertaa piilonen. Hetken leikittyään ohjaaja pyytää kaikkia siirtymään käsien pesun kautta keittiöön. Satuinpa valitsemaan loistavan tutustumiskerran, luvassa on suklaamuffinssien tekoa! Yksi kerholaisista lukee leivontaohjeen jonka jälkeen aletaankin mittailla tarvittavat ainekset kulhoon. Hyörinää ja pyörinää riittää pöydän ympärillä kun tytöt miettivät ja muistelevat mitä aineksista laitettiin ja minkä verran. Taikina saadaan valmiiksi ja se kaavitaan vuokiin. Uteliaat silmäparit tuijottavat innokkaasti uuninluukusta sisään seuraten muffinssien kohoamista. Odotellessa tiskataan tiskit ja leikitään muutama leikki. Ja voi sitä riemun määrää kun ihanan tuoksuiset muffinssit saadaan uunista ulos…



Esimerkiksi tällaista tekemistä ja touhua on 4H-kerhossa! Tarjolla on myös monenlaista muuta, tanssikerhosta koirakerhoon. Millaiseen kerhoon juuri Sinä haluat mukaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Mistä tykkäsit, mistä et tykännyt? Mitä haluisit lisää, mitä vähemmän?