keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Toukokuun tohinat!Kesä on jo pitkällä, mutta palataan hetkeksi ajassa taaksepäin ja siihen mitä kaikkea toukokuussa nuorisotoiminnassamme tapahtui.

Toukokuussa saimme erittäin mieluisen puhelun Muuramen R-kioskin kauppias Jukka Päivärinnalta. Jukka oli menestynyt kioskinsa kanssa R-kioskin välisessä välipalojen myyntikilpailussa ja halusi lahjoittaa voittamansa 1000€ Muuramen 4H-kerhon toimintaan. Lahjoituksen ansiosta Muuramessa on toimintakaudella 2018-2019 kaksi kerholaisille maksutonta 4H-monitoimikerhoa. Iso KIITOS Jukalle vielä lahjoituksesta!

Kävimme Ritvan ja Elisan kanssa Korpilahden yhtenäiskoululla kyselemässä 9. luokkalaisilta mitä toimintaa he haluaisivat Korpilahdella järjestettävän. Tettiläisemme Mikael oli tehnyt oppilaille Forms-kyselyn aiheesta ja saimmekin kyselyyn huimat 72 vastastausta. Tettiläisen ideasta tehtiin kyselylinkistä QR-koodi, joten oppilaat pääsivät vastaamaan kyselyyn helposti älypuhelimillaan. Vastaamisesta annoimme palkinnoksi lakut.

Kilpisenkoululla pidettiin toukokuun aikana kahdelle eri ryhmälle Bisnes Cafe, sekä kävimme isolla porukalla pitämässä Vaajakummun koululla Ajokortti työelämään koulutuksen.

Toiminnanohjaajan kerhokierros kuuluu toukokuuhun olennaisesti, kiersinkin Kuohulla, Oravasaaressa, Muuramessa, Korpilahdella ja Vesangassa. Kerholaiset saivat täyttää palautelomakkeet menneestä kerhokeväästä ja minä pääsin tutustumaan niin kerholaisiin kuin kerhonohjaajiimmekin. Lähetin myös kerholaisten vanhemmille sähköpostitse linkin palautelomakkeeseen. Palaute oli pääpiirteittäin positiivista, pyrimme kehittämään myös toimintaamme uudella toimintakaudella ja ottamaan palautteissa esiin tulleet kehitysideat huomioon. Suunnitteilla on myös perehdytyskansio kerhonohjaajien tueksi.

Toukokuun lopussa kutsuimme yhdistyksemme kotiaputyöntekijät, kerhonohjaajat sekä 4H-yritttäjät yhteiseen keväänpäätös tapahtumaan. Tapahtuma kantoi nimeä PPP- Pommacia, poppareita ja pitsaa. Illan ohjelmassa oli vähän, mutta sitäkin tärkeämpää asiaa. Työharjoittelijamme Anu oli valmistanut hienon videon aiheesta GDPR, eli 25.5 voimaantulleesta tietosuoja-asetuksesta. Videon jälkeen kävimme tarkemmin läpi asetuksen vaikutukset meidän yhdistyksemme toimijoiden osalta. Loppuillan ohjelmassa oli koodinpurkamista ja kesäaiheinen alias. Ilta oli naurun täyteinen ja oikein onnistunut!

Toukokuun päätti kaksipäiväinen Toukofest tapahtuma Hipposhallissa. Alakoululaisten päivänä esittelimme toimintaamme sekä pidimme palapelin ratkaisu kilpailua. Nopein palapelinkokoaja kokosi 20 palan palapelin huimassa 45 sekunnin ajassa. Yläkoululaisten päivänä markkinoimme ahkerasti tulevaa superviikkoamme sekä muuta toimintaamme. Nuoret pääsivät ratkaisemaan salakirjoitettua koodia. Nopein koodinpurkaja ratkaisi koodin ajassa 1 min 15 s. Toukofest tapahtuman aikana tavoitimme yhteensä n. 300 ihmistä.


Toukokuu oli todella työntäyteinen ja tapahtumarikas!

- Toiminnanohjaaja Suvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Mistä tykkäsit, mistä et tykännyt? Mitä haluisit lisää, mitä vähemmän?