torstai 17. joulukuuta 2015

Unelmia, kohtaamisia ja yrittäjyysvalmiuksia

KYTY-hankkeen kuluneeseen vuoteen on sisältynyt useita innostavia tapahtumia, tilaisuuksia ja toimintoja. Siihen on mahtunut monen monta kohtaamista, yhdessä tekemisen iloa, yhdessä oivaltamista ja monta unelmaa.

”Uskalla unelmoida!” 
 
Yksi kuluneen vuoden mielenkiintoisimmista tapahtumista oli Matka Halki Mataran marraskuussa. Se on oppilaitosten opiskelijoille ja opettajille suunnattu suunnistus järjestöjen maailmaan Kansalaistoiminnankeskus Matarassa. Päivään osallistui yli 200 opiskelijaa Jamkista, Humakista, yliopistolta ja Jaolta.

Jyvässeudun 4H-yhdistyksen KYTY ja Luotsaamo sekä Keski-Suomen Yhteisöjen Tuen NuoVo ja Kanto esittelivät hankkeiden tarjoamia mahdollisuuksia värikkäällä yhteisrastillaan.
Rastilla opiskelijat pääsivät tekemään näkyväksi omia unelmiaan NuoVo-hankkeen unelmointimallin mukaisesti. Opiskelijat kirjoittivat kukin oman unelmansa värikkääseen palapeli-avaimenperään sekä pöydillä olleisiin plakaatteihin. Unelmia kertyi reilusti yli sata ja niitä oli laidasta laitaan: mielekkäästä työstä ja omasta yrityksestä lihaksikkaaseen aviomieheen ja matkaan Pattayalle. Oma unelma onkin hyvä lähtökohta, jota kohti omia tavoitteitaan voi suunnata.


”Askeleita unelmien toteuttamiseen”

KYTY-hanke on tarjonnut tänä vuonna nuorille mahdollisuuden viedä eteenpäin omia yritysunelmiaan ja -ideoitaan sekä niihin liittyviä tavoitteita. Vuoden aikana toteutettiin kaksi ryhmämuotoista valmennuspolkua osuuskuntayrittäjyyteen. Näissä ryhmissä opittiin yhdessä perusasioita osuuskuntayrittäjyydestä, kehiteltiin yritysideoita eteenpäin, vahvistettiin osaamisen ja yritysidean markkinointitaitoja sekä tehtiin monta innostavaa ja mielenkiintoista osuuskunta- ja yritysvierailua.


KYTYn valmennuksissa on tarkoituksena lisätä nuorten valmiuksia matalan kynnyksen yrittäjyyteen ja uskallusta tarttua oman unelman eteenpäin viemiseen. Hieno onnistumisen tarina onkin Mariannen ja Sonjan Soma Hyvän mielen kakut. Soman blogikirjoituksen voit lukea täältä.

Omia yritysunelmiaan ja –ideoitaan sekä omia yrittäjyysvalmiuksia pääsee taas ”hautomaan” ja kehittelemään ensi vuoden keväällä. Tuolloin järjestetään seuraava ryhmämuotoinen valmennuspolku yhteisyrittäjyyteen. Innolla odotan jo uusia kohtaamisia, unelmien eteenpäin viemistä sekä yhdessä oivaltamista ja tekemistä.

”If you can dream it -  you can do it!”

Tunnelmallista joulun aikaa ja kaikkea hyvää jokaiselle vuoteen 2016!

Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Mistä tykkäsit, mistä et tykännyt? Mitä haluisit lisää, mitä vähemmän?