maanantai 22. helmikuuta 2016

Tapahtumatuottajavalmennus antoi paljon!

Hei!

Olen Satu Vesterinen, 23 vuotias kulttuurituottaja Jyväskylästä. Osallistuin syksyllä 2015 Jyvässeudun 4H:n Luotsaamo-hankkeen ja asiantuntijayrityksen ZestMarkin järjestämään valmennukseen, jossa pääsin muiden nuorten kanssa opettelemaan tapahtuman tuottamista oman tapahtumamme kautta. Pari ensimmäistä tapaamiskertaa tutustuimme toisiimme ja mietimme, mitä haluaisimme yhdessä tuottaa. Heitimme monia ideoita ilmaan, kunnes yksi nappasi erityisen paljon: musiikkikirpputori.
























Idean keksittyämme ryhdyimme innolla töihin. Ihmiset valitsivat heitä kiinnostavia osa-alueita, kuten projektijohtajuus, talousasiat, markkinointi, sisällöntuotanto ja käytännön asiat. Projektijohtajamme piti lankoja käsissä ja kannusti ryhmäämme. Talousryhmäläiset huolehtivat, että saimme rahaa sponsoreilta ja hoitivat tapahtuman budjetointia. Markkinointiryhmä huolehti siitä, että saimme näkyvyyttä tapahtumalle. Sisällöntuotantolaiset ja käytännön tekijät hoitivat kaikkea muuta, mitä tapahtuma vaati, kuten etsivät bändin ja myyjiä sekä hoitivat lupa-asioita.

Musiikkikirpputorimme Roundhouse Record Fair järjestettiin Jyväskylän Veturitalleilla 13.2.2016. Halusimme luoda kirpputoritapahtuman, jossa DJ:t soittavat musiikkia tapahtuman ajan ja jossa myös bändi esiintyisi. Pyrimme saamaan tapahtumastamme sellaisen, jossa kävijät haluaisivat viettää aikaa. Järjestimme tapahtumaan pari arpajaista, ja olipa tapahtumassa myös yllätysesitys freestyle räppäreiltä! Saimme tapahtumasta positiivista palautetta ja tuntui hyvältä huomata, kuinka myyjät saivat tuotteitaan myydyiksi ja kuinka tapahtuman esiintyjät saivat kävijät viihtymään. Tapahtumassamme toimi myös Kulttuurikahvila Kisko, johon monet jäivät istumaan ihaillakseen ostoksiaan sekä keskustelemaan muiden kävijöiden kanssa. Tapahtumastamme tuli juuri sellainen, kun halusimmekin.




Tapahtumatuottajavalmennus kesti noin kolme kuukautta. Sinä aikana tutustuin uusiin ihmisiin ja sain kannustusta ZestMarkin valmentajiltamme. Sain oppia ryhmätyöskentelystä ja onnistuin palauttamaan mieleeni unohtuneita asioita tapahtumatuottamiseen liittyen. Valmennuksessa kävimme läpi omia vahvuuksiamme ja sitä kautta sain apua omaan työllistymiseeni. Onnistuneen tapahtuman toteutuminen toi esille sen, mitä osaan ja mitä asioita voin opetella lisää. Roundhouse Record Fair toi kevääseeni uutta energiaa, josta on hyvä jatkaa eteenpäin kohti uusia projekteja!

Satu Vesterinen

Kuvat: Eero Raittila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Mistä tykkäsit, mistä et tykännyt? Mitä haluisit lisää, mitä vähemmän?