keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Erotu eduksesi videohakemuksella

Jyvässeudun 4H-yhdistyksen kesätyönhaku alkoi helmikuun ensimmäisenä päivänä. Työnhakulomakkeella toivomme hakijoiltamme videohakemusta, mutta mikä kumma se on ja miksi sellainen pitäisi jättää?

Videohakemus on mahdollisuutesi erottua muista työnhakijoista. Videon avulla tekstimuotoinen hakemuksesi muuttuu ihmiseksi ja rekrytoija saa arvokasta lisätietoa sinusta persoonana. Videohakemus ei ainakaan vielä korvaa perinteistä työhakemusta, mutta videolla voit tuoda omaa persoonallisuuttasi esiin jo rekrytointiprosessin alkuvaiheessa.

Haastan kaikki kesätyönhakijat ainakin kokeilemaan videohakemuksen tekemistä tänä keväänä!
Erotu eduksesi videohakemuksella!


Vinkit onnistuneeseen videohakemukseen


1. Varaa aikaa

Videohakemuksen kuvaaminen ja suunnitteleminen voi viedä ensimmäisillä kerroilla useammankin tunnin aikaa. Hyvän hakemuksen tekeminen vaatii aina valmistautumista, suunnittelua ja harjoittelua.

2. Suunnittele

Videohakemus kannattaa suunnitella hyvin, jotta saat tuotua videolla esiin kaiken haluamasi. Mieti mitä haluat kertoa mahdolliselle tulevalle työnantajallesi ja minkälaisen kuvan haluat luoda itsestäsi. Videohakemuksen tarkoitus ei ole toistaa tekstimuotoisesta hakemuksestasi löytyviä tietoja, vaan tuoda sille niin sanotusti lihaa luiden ympärille. Videolla kannattaa tuoda esiin asioita, joita et muuten pystyisi työhakemuksessasi kertomaan. Tee videolle käsikirjoitus.

Käsikirjoituksessa kannattaa ottaa huomioon, että videohakemuksessa minuuttikin on pitkä aika. Hyvä videohakemus on n. 1,5 minuuttia.

3. Harjoittele

Itsensä näkeminen videolta voi olla jännittävää, jonka vuoksi persoonasi ei välttämättä pääse valloilleen ensimmäisellä tai toisellakaan otolla. Videohakemuksen voi onneksi nauhoittaa niin monta kertaa kuin itse haluaa.

Harjoittelua tarvitaan myös luontevaan esiintymiseen. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse muistaa ulkoa, vaan voit kiinnittää tarvittaessa muistilapun kameran viereen, jolloin katseesi pysyy kamerassa. Älä kuitenkaan lue suoraan paperista.

4. Videon kuvaaminen

Kuvaaminen onnistuu lähes millä tahansa laitteella. Kännykän tai läppärin kamera riittää yleensä oikein hyvin. Kiinnitä kuvaamisessa huomiota valaistukseen ja äänenlaatuun. Äänenlaatuun voit vaikuttaa parhaiten valitsemalla rauhallisen ja hiljaisen kuvauspaikan.

5. Lataa videosi esimerkiksi YouTube-kanavaasi

Voit ladata videohakemuksesi esimerkiksi YouTube-kanavaasi, jolloin voit liittää linkin kyseiseen videoon helposti vaikka jokaiseen työhakemukseesi. YouTubessa voit laittaa videosi piilotetuksi, jolloin videosi näkee vain ne, jotka saavat siihen linkin.

Tsemppiä työnhakuun!

Emma-Karoliina Hytönen
Työpalvelukoordinaattori

Jyvässeudun 4H:n kesätyönhaku on käynnissä osoitteessa http://jyvaskyla.4h.fi/toita/kesatyo/ .


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Mistä tykkäsit, mistä et tykännyt? Mitä haluisit lisää, mitä vähemmän?