torstai 18. toukokuuta 2017

4H- yrittäjien hyvät teot


Laukaan 4H-yhdistyksen nuoret yrittäjät sekä Laukaan ja Jyvässeudun 4H-yhdistysten yhteisen START UP! -hankkeen tiimiyrittäjät halusivat ilahduttaa ikäihmisiä Laukaassa. Suuntasimme yhdessä nuorten kanssa palvelutalo Sarahoviin, jossa on 60 ympärivuorokautista tehostettua palveluasumispaikkaa. Paikat on tarkoitettu ikääntyneille, muistihäiriöisille ja pitkäaikaissairaille henkilöille.

Näin me nuorten kanssa yhdistimme uuden oppimisen, huvin ja hyvät teot!



Torstaina 4.5 veimme kymmenen nuoren neidin kanssa Sarahovin asukkaat ulkoilemaan. Ihana kaunis keväinen sää suosi meitä, kun kävelimme pitkin kaunista Laukaan satamaa. Nuoret saivat hyvän mielen lisäksi ulkoilusta todistuksen, jota voivat jatkossa hyödyntää mahdollisesti yritystoiminnassaan.



”Opin olemaan vanhempien ihmisten kanssa paremmin.” Sanna 13 v.
Nuoret innostuivat todella vanhusten kohtaamisesta ja sovimme että tulemme myös seuraavalla viikolla touhuilemaan ikäihmisten kanssa uudelleen.
” Tämä oli hurjan hauskaa! Vaikka olen ollut paljon vanhusten kanssa, niin tämä oli erilaista, jotenkin niin eläväistä” Linnea 17 v.



”Parasta oli se, kuinka asukkaat olivat iloisia vierailustamme” Anni 13 v.
Torstaina 11.5 oli luvassa bingoa, koska ulkona satoi lunta ja räntää. Meidän neljätoista nuorta saapui hymy huulilla paikalle, mukana oli myös Haloo Laukaa! -hankkeen nuoria.

´


”Kivaa oli, kun pääsi auttamaan ja se, kun he olivat niin hyvällä tuulella.” Janita 13 v.


”Kiva huomata, kuinka positiivisia he ovat, ja kuinka iloiseksi he tulevat näinkin pienistä asioista.” Taru 13 v.

Bingon loputtua eräs vanha herra nousi seisomaan ja taputti huomioksi pari kertaa käsiä ja sanoi, ”Minä haluan kaikkien pelaajien puolesta kiittää teitä mukavasta pelihetkestä, ja olette tervetulleita toistekin” Aarne 86 v.



Pidimme nuorten kanssa loppupalaverin, jossa kysyimme kuinka moni olisi halukas tulemaan Sarahoviin vapaaehtoisesti uudelleen. Kaikki neljätoista nuorta nostivat kädet pystyyn, siinä hetkessä taisi jopa minun ja muutaman muunkin silmät kostua. 

”He olivat niin ilahtuneita, että haluaisin tulla tänne uudelleen vapaa-ajallani.” Laura 13 v.


Tästä jatkamme elokuussa yrittäjien kanssa. Kesän vietämme leireillä, töitä tehden sekä muistamme myös lomailla :)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Mistä tykkäsit, mistä et tykännyt? Mitä haluisit lisää, mitä vähemmän?