keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Metsäpäivä Sarvenperän korsulla

Metsäteemapäivää vietettiin iloisissa ja aurinkoisissa tunnelmissa keskiviikkona 24.5. Sarvenperällä yhdessä Laukaan 4H-yhdistyksen kanssa. Mukana menossa oli myös Päijänteen metsänhoitoyhdistys sekä yli 100 alakoululaisia Korpilahden ja Kuhaniemen kouluilta.

Metsärata startattiin metsäbingolla.

Oppilaat saapuivat linja-autoilla Sarvenperälle. Linja-autoissa he saivat kuulla yleisesti metsäteemapäivästä ja niiden vietosta sekä infoa rastiradasta. Ennen radalle lähtöä metsänhoitoyhdistyksen asiantuntija opetti oppilaita laskemaan puun pituutta. Kun puun pituus oli laskettu, pääsivät oppilaat matkaan, ennalta valituissa ryhmissä. Kukin ryhmä sai oman Topi-maskotin kuvalla varustetun värikoodin, jotta heidät oli helpompi tunnistaa.

Taitavat oppilaat osasivat mitata puun korkeuden ihan oikein!

Rastiradalle päästyään oppilaat pääsivät tekemään erilaisia toiminnallisia tehtäviä. Ensin he saivat tarkkailla luontoa Metsäbingon avulla, sitten oli näytelmän vuoro. Pantomiimin keinoin he esittivät toisilleen jokamiehen oikeuksia. Puun ikää päästiin laskemaan vuosirenkaiden avulla ja lopuksi ennen ruokailua oppilaat rauhoittuivat suuren kiven luona kuunnellen Kiven heille kirjoittamaa kirjettä. Rastirata päättyi retkieväiden syömiseen, nuotiopaikalla tai kodalla. Reippailun jälkeen eväät hävisivätkin nopeasti parempiin suihin.

Rastiradan ja ruokailun yhteydessä oli myös hyvin aikaa tutustua korsun ympäristöön.

Ennen kotiinlähtöä jokainen sai tutustua korsuun ja sen ympäristöön omatoimisesti. Hyvin kaikki löysivätkin Suomen markan muistomerkin ja vanhan myllyn paikan. Korsun ympäristö tarjosi paljon tutkittavaa: luontopolun pitkospuita pitkin kulkemalla löytyi melkoinen kokoelma käpyjä koivun juurelta, iloisesti soliseva puro tarjosi tutkittavaa ja sammalpedit levon touhun lomassa.

Käpyäänestyksen tulos: Metsäteemapäivä oli kiva!

Päivä oli kaikin puolin onnistunut ja oppilaiden ilo sekä innostus tarttui myös meihin aikuisiin. Iso kiitos kaikille mukana olleille! Haluamme kiittää myös aktiivista Sarvenperän kyläyhdistystä sekä Suomen Metsäsäätiötä oppilaskuljetusten apurahasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Mistä tykkäsit, mistä et tykännyt? Mitä haluisit lisää, mitä vähemmän?