maanantai 16. lokakuuta 2017

Tule mukaan nuorten aikuisten klubitoimintaan!

Mikä klubitoiminta?
Pimenevä syyskuun ilta, edessä höyryävä kuppi teetä ja pää täynnä ideoita. Edessä on tapaaminen Jyvässeudun 4H:n toiminnanjohtajan Ritvan kanssa aiheesta klubitoiminta. Ai niin mikä? Tässä tapauksessa klubitoiminta tarkoittaa yli 18-vuotiaille suunnattua 4H-toimintaa. Ensimmäinen kokoontuminen on 31.10. klo 18 Kansalaistoiminnankeskus Mataran  Talvikki-tilassa (Matarankatu 6 A), jolloin innokkaiden osallistujien kanssa suunnitellaan yhdessä mitä kaikkea klubitoiminta voisi pitää sisällään. Toki suunnittelupalaverissa saimme jo useita ideoita siitä, mitä voitaisiin tehdä. Pelejä, ruuanlaittoa, yhdessä tekemistä. Vähän kuin 4H-kerho, mutta aikuisille! Tehdään siis sitä, mitä ryhmässä päätetään ja hyödynnetään toistemme taitoja, jos olet vaikkapa taitava joogaaja, voit ehdottomasta ohjata tapaamiskerralla joogasession!

Klubin moottorit
Meidän iloksemme Ritva oli vähintäänkin yhtä innoissaan klubitoiminnasta kuin mekin ja asiaa lähdettiin viemään vauhdilla eteenpäin. Mutta keitäs ne “me” sitten ovat? Teekupposten äärellä ideaa jalostivat Ritvan lisäksi jyväskyläläistyneet Sari ja Emma, joilla molemmilla on monipuolinen ja pitkä 4H-tausta. He tai siis me löysimme toisemme Latviasta, jossa molemmat osallistuimme Suomen 4H:n edustajina Rural Youth European Rallyyn, viikon mittaiseen kansainväliseen seminaariin. Rallyssa pohdimme, miten kivaa olisi, jos Suomessa olisi varttuneemmillekin 4H-aktiiveille toimintaa ja silloin aktiivisuuskärpänen puraisi meitä. Sen seurauksena Suomeen palattuamme otimme yhteyttä Ritvaan ja siitä se ajatus alkoi pikkuhiljaa konkretisoitua.

Kuvassa Sari ja Emma European Rallyssa nauttimassa international buffet -tunnelmasta.

Olemme yhtä mieltä siitä, että 4H:ssa yksi parhaista asioista on juurikin kansainvälisyys ja uusiin ihmisiin tutustuminen maailman eri kolkista. Kansainvälisten kokemusten hankkiminen 4H:n kautta on helppoa ja turvallista; ihmiset jakavat samanlaisia arvoja, jolloin myös tutustuminen on mutkattomampaa. 4H-vuosiemme aikana olemme saaneet kontakteja, jotka olisivat kiinnostuneita toteuttamaan ryhmävaihdon kanssamme. Haluaisimmekin alusta alkaen kannustaa klubilaisia kansainväliseen ja avoimeen ajatteluun, olisi upeaa jos klubitoiminnan tuloksena saisimme aikaan ryhmävaihdon!

Tule mukaan!
Enne kuin blogitekstistä tulee pelkkää kansainvälistymisen hehkutusta ja unelmointia, on syytä todeta, että lopulliset päätökset klubitoiminnan sisällöistä tehdään yhdessä klubilaisten kanssa. Klubitoimintaan osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta 4H-toiminnasta eikä myöskään 4H-jäsenyyttä. Jos kiinnostuit edes pikkuisen, tai vaikka et vielä kiinnostunutkaan, tule mukaan ensimmäiseen tapaamiseen katsomaan, voisiko 4H-klubi olla sun juttusi. Parhaimmassa tapauksessa saatat vain saada elämänmittaisia ystävyyssuhteita.




Me ollaan tästä jutusta ainakin superinnoissamme ja toivotetaan kaikki lämpimästi tervetulleiksi Jyvässeudun 4H-klubiin!


Terkuin,

Emma ja Sari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Mistä tykkäsit, mistä et tykännyt? Mitä haluisit lisää, mitä vähemmän?