perjantai 17. marraskuuta 2017

Itse tehty -rahaa 4H-nuorten omaan toimintaan!


Itse tehty -rahan syksyn haku päättyi lokakuun lopussa ja yhdistyksessämme iloittiin päätöksistä tuplasti! Itse tehty -rahaa myönnettiin START UP! -hankkeen nuorten projektiin sekä nuorten aikuisten klubitoimintaan. Lämpimät onnittelut tuen saaneille!

Neljä Jyvässeudun ja Laukaan yhteisen START UP! -hankkeen nuorta neitiä kirjoittivat Itse tehty -rahan hakemuksen muutama viikko taaksepäin. Hakemuksen nuoret ideoivat ja kirjoittivat itse. Heillä oli halu aktivoida omia kyliä, koska ”siellä ei tapahdu juurikaan mitään koskaan”. Tapahtumissa nuoret voivat samalla markkinoida 4H-yrityksiään oman alueensa asukkaille. Niinpä neidit päättivät hakea rahaa koko perheen Säpinäpäivien järjestämiseen Laukaan kahdella eri kylällä. Nuorten projektiin myönnettiin 200 € - nyt siis suunnittelemaan helmikuussa 2018 toteutettavia tapahtumia!

Näistä lähtökohdista Itse tehty -rahan hakemuksen kirjoittaminen starttasi! 😊

Myös nuorten aikuisten klubitoimintaan myönnettiin 200 euron tuki. Nuorten aikuisten klubitoiminta on 18-28 -vuotiaille tarkoitettua vertaisryhmätoimintaa, jossa nuoret suunnittelevat ja toteuttavat itselleen mieluista toimintaa. Kullakin klubilaisella on mahdollisuus vetää oma klubi-ilta lempijuttujensa pohjalta, opettaa esimerkiksi muille erikoissilmukoiden tekoa tai maailmanmatkaajan ruuanlaittoa. Kansainvälisyys on osoittautunut klubilaistemme yhteiseksi kiinnostuksen kohteeksi, jota kohti klubitoimintaa viedään entistä enemmän ensi vuonna.

Jäämme innolla odottamaan 4H-nuortemme projektien edistymistä! Pysyhän sinäkin tutkalla somen eri kanavissamme!


4H Itse tehty -raha on tukea 4H-nuorten omille projekteille. Sitä voivat hakea 13–28-vuotiaat nuoret vähintään kolmen hengen ryhmässä. Projekti voi saada tukea 200–500 euroa. Ideoita omaan projektiin voi ammentaa kaikesta 4H-toimintaan liittyvästä, vaikkapa luonnosta, kansainvälisyydestä, yrittäjyydestä ja käsillä tekemisestä. Tärkeintä on, että projekti on nuorten itsensä ideoima ja toteuttama. Itse tehty -rahan haku on keväisin ja syksyisin, joten jos sinulla ja kavereillasi on hyvä idea, tsekatkaapa lisää täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Mistä tykkäsit, mistä et tykännyt? Mitä haluisit lisää, mitä vähemmän?