perjantai 3. marraskuuta 2017

Vilinää 4H-viikolla!

Olemme päässeet viettämään vilkasta ja monipuolista 4H-viikkoa Jyvässeudun 4H-yhdistyksellä. Viikkoomme on mahtunut monenlaista erilaista toimintaa lasten metsäpäivästä aina juuri alkaneeseen aikuisten klubitoimintaan!

Keskiviikkona 1.11 vietettiin kansainvälistä 4H -päivää (Global 4H Day) ja se näkyi myös meidän järjestössämme vihreän muodossa! Kansainvälisen 4H-päivän tavoitteena  on saada meidät ihmiset pohtimaan miten paljon 4H:n käytännönläheiset ja positiiviset menetelmät vaikuttavat  lähellä oleviin ihmisiin ja ympäristöön. Koska toimintamme keskittyy "tekemällä oppimisen" (learning by doing) moton ympärille, on kansainvälinen 4H -päivä oiva päivä hehkuttaa toimintaamme maailmanlaajuisesti!

Kansalaistoiminnankeskuksessa Matarassa, jossa toimistomme sijaitsee, tarjosimme kanssa toimijoille vihreitä herkkuja sekä tietoutta yhdistyksemme toiminnasta sekä pientä testailua omasta 4H-tyypistään.
Herkkuja Global 4H Day kunniaksi!

Klubitoiminta käynnistyi tiistaina seitsemän innokkaan nuoren aikuisen voimin! Mukana toiminnassa oli aikuisia, joille 4H oli jo hyvin tuttu lapsuudesta asti, mutta myös muutama, jotka vasta pääsivät tutustumaan 4H-toimintaan! Miten hienoa saada toimintaan mukaan uusia ja innokkaita aikuisia! Klubitoiminnan ideana on vertaisryhmätoiminta, jonka sisältöä aikuiset pääsevät itse suunnittelemaan. Ryhmä kokoontuu kerran tai pari kertaa kuussa ja luvassa on ainakin käsitöitä, kokkaamista ja yhdessä oloa.  Myös kansainvälisyys nousi yhteiseksi mielenkiintoiseksi teemaksi. Ehkäpä pääsemme myöhemmin näkemään, mihin maahan tämä klubitoiminta vie ryhmäläisiä mukanaan! Klubi toiminnan vasta starttaillessa, mukaan mahtuu vielä, joten otathan yhteyttä, mikäli kiinnostuit toiminnasta!



Metsäpäivää vietettiin torstaina noin 130 alakoululaisen kanssa Laukaan Multamäessä yhdessä Laukaan 4H-yhdistyksen kanssa. Kirpakka pakkanen ei haitannut, sillä tekemistä riitti metsäbingon, leikkien, metsärastien ja puunmittauksen muodossa. Puumittausta paikalla oli opastamassa paikallinen metsähoitoyhdistys. Makkarat paistuivat ja kaunis aurinkoinen sää piti meidät tyytyväisinä.

Luokat kulkivat rasteja opettajiensa johdolla

Oppilaat tekivät itsenäisesti tehtäviään Multamäen ympäristössä


Metsäbingo oli kova juttu!

Koululaiset tekivät osan tehtävistä pienemmissä ryhmissä

Bussikuljetukset paikanpäälle mahdollisti Suomen Metsäsäätiö
Sää suosi auringonvalollaan ja kauniilla talvisilla yksityiskohdillaan

Luotsaamo 2.0 -hankkeen pelikehittäjävalmennus on osa Jyvässeudun 4H hanketoimintaa, joka edistää nuorten työllistymistä ja koulutusta. Tänä syksynä joka viikko pelikehittäjävalmennukseen osallistuvat nuoret ovat osallistuneet valmennuspäiviin, jossa peliä päästään kehittämään eteenpäin ammattilaisen ohjauksella. Pelit julkaistaan Mataran aulassa järjestettävässä tapahtumassa keskiviikkona 29.11 klo 12-14. Tapahtumassa pääsee testailemaan nuorten kehittämiä pelejä sekä nauttimaan rennosta tunnelmasta kahvikupin äärellä, kannattaa tulla paikalle!

Valmennuspäivinä koko ryhmä kokoontuu kehittämään pelejä ohjaajan johdolla

Mahtavia pelejä ovat nuoret saaneet tehtyä!

Päivien päätteeksi kootaan yhdessä johdot ja koneet kasaan.
Viikottaiset kerhot pyörivät Jyvässeudulla tapansa mukaan. Tällä viikolla osassa kerhoissa on vietetty Halloween teemaa nyyttäreiden ja koristeiden kera.

Käsityökerhossa askarreltiin...

...ja 4H-kerhossa ruokailtiin Halloweenin tunnelmissa


Mukavaa marraskuun ensimmäistä viikonloppua!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Mistä tykkäsit, mistä et tykännyt? Mitä haluisit lisää, mitä vähemmän?