keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Nuorten kirjoittamia fiiliksiä Pelinkehittäjä valmennuksesta!

Aloitettuamme Pelikehittäjän valmennuksen lähes kolme kuukautta sitten ei vielä mieleen tullutkaan, että tämäkin tulee loppumaan aikanaan. Nyt kuitenkin olemme vaiheessa, jossa viimeistelemme pelejämme ja valmistaudumme valmennuksen huipentumaan; pelien julkaisutilaisuuteen.

Ryhmästämme nousi heti ensimmäisten päivien aikana selkeä yhdistävä teema: videopelien pelaaminen oli tuttua, mutta itse pelien kehittämisestä ei ollut juurikaan kokemusta. Innostusta ja ideoita kyllä riitti, ja nyt saataisiin valmennuksen kautta työkaluja myös lähteä toteuttamaan näitä visioita.


Ensimmäisten viikkojen aikana tutustuimme valmennuksen aikana käytettävään pelimoottoriin ja loimme tarvittavia tilejä yhteydenpitoa ja projektinhallintaa varten. Ensimmäiseksi tehtäväksi saimme luoda ensimmäisen prototyypin pelistä soveltamalla viikon oppeja. Seuraavilla viikoilla aloimmekin jo miettiä tulevan peliprojektin ideoita. Työmäärän hahmottamiseksi ja aikatauluttamiseksi ideat jaettiin omiksi tehtävikseen. Aikatauluttamisen tärkeys tuli siis esiin jo hyvin aikaisessa vaiheessa.

Työnhaku asioita käytiin läpi mm. miettimällä mitä ottaa huomioon valittaessa cv kuvaa

Tästä eteenpäin aloimme toteuttaa 6 viikon suunnitelmaamme. Jokaisen viikon kontaktipäivänä kävimme läpi toteutuneita tavoitteita ja ratkoimme vastaan tulleita ongelmia yhdessä. Pelinkehityksen lisäksi saimme muina kontaktipäivinä hyviä vinkkejä työnhakuun käymällä läpi mm. portfolion ja CV:n rakentamista. Yritysvierailut taas toivat valmennukseen uutta näkökulmaa työyhteisön näkökulmasta.

Matkalla Vapriikki museoon Tampereella

Yritysvierailulla expalla



Edelliset 6 viikkoa ovatkin menneet nopeasti, ja nyt valmistaudumme jo ensi viikon julkaisutilaisuuteen. Tämä on edellyttänyt valmennuksen aikana mm. markkinointia, tilasuunnittelua ja laitteiston varaamista. Valmennus on siis pitänyt sisällään paljon muutakin kuin pelkkää pelinkehitystä. Lähtökohdat huomioon ottaen jokainen voi kyllä olla ylpeä näinkin lyhyessä ajassa tuotetuista ensimmäisistä peleistä.

Pelit julkaistaan keskiviikkona 29.11. klo 12-14 Kansalaistoiminnankeskus Mataran aulassa, jonne kaikki ovat tervetulleita kokeilemaan näitä valmennuksen aikana luotuja pelejä. Tervetuloa tilaisuuteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Mistä tykkäsit, mistä et tykännyt? Mitä haluisit lisää, mitä vähemmän?